+316 511 801 36 info@mains-solutions.nl
Selecteer een pagina

UniDix4

Beschikbaarheid vergroten van de elektrische infrastructuur

Inschakelmoment spreiden en voorkomen van piekspanning

Probleem

Geen inzicht waarom een 16A-automaat uitschakelt meteen na het inschakelen van de spanning op de infrastructuur

Een wandcontactdoos staat normaliter altijd onder spanning. Wanneer een pc, laptop adapter, beeldscherm of ander apparaat wordt ingeplugd, wordt deze direct voorzien van spanning. Zeker bij het inschakelen van meerdere apparaten tegelijkertijd kan dit tot problemen leiden vanwege piekspanning. Deze pieken worden door de steeds veiligere installatie-automaten veelal ‘gezien’ als een vorm van kortsluiting, waardoor de automaten in de meterkast zichzelf uitschakelen. Hierdoor vallen alle apparaten op diezelfde groep uit zoals printers, routers, wifi access points en telefoons. Daar veel bedrijven de meterkast op slot hebben en het beheer van de infrastructuur is uitbesteed, moeten monteurs ‘van buiten’ komen wat leidt tot een lange down-tijd.

 

Vaak treedt er een probleem op wanneer een groep/automaat weer wordt ingeschakeld. Door de vele apparaten die nog zijn aangesloten op de groep, schakelt deze direct weer uit. Het is dan noodzakelijk om zoveel mogelijk apparaten fysiek uit te schakelen of stekkers te verwijderen, voordat men weer een poging kan doen (in de hoop dat er voldoende is uitgeschakeld).

 

Oplossing: UniDix4

Inschakelen wanneer nodig én mogelijk

Met het plaatsten van de Unidix4, wordt een normaal stopcontact – een ‘slim’ stopcontact. Bij het insteken van een stroom vragend apparaat wordt de Unidix4 actief en schakelt in bij een nul-doorgang. Hiermee wordt piekspanning voorkomen. Bij het uitpluggen schakelt het stopcontact zich weer uit en staat stand-by voor een volgend apparaat.

Wanneer er op een groep meerdere Unidixen zijn aangesloten, zal er bij het inschakelen een gespreide activering (in de nul-doorgang) plaats vinden.  Organisaties in de verzekeraars- en ziekenhuisbranche hebben deze oplossing al succesvol toegepast.

R

Geen kortsluiting, geen onverwachte kosten

  • Door preventief de inschakeling van de apparaten op het netwerk te spreiden wordt het verlies van productiviteit voorkomen en veiligheid gewaarborgd.
R

Optimalisatie van groepen gebruik

  • Wanneer vele apparaten op een groep tegelijkertijd (opnieuw) inschakelen zal er een willekeurige spreiding worden toegepast. In milliseconden schakelt één apparaat in op één nuldoorgang. Dit staat toe om een veelvoud van werkplekken aan te sluiten per groep op een veilige en kosteneffectieve wijze. Als richtlijn wordt vaak aangehouden 4 wandcontactdozen (wcd), met 1 apparaat per wcd per groep. Echter met de Unidix kan dit probleemloos 25 apparaten zijn per groep!
R

Geen apparaat, geen spanning

  • Een regulier stopcontact is niet slim en staat constant onder spanning. Met het inpluggen van een Unidix4 is dit niet het geval. Enkel wanneer er een stroom vragend product wordt ingeplugd bepaalt de logica het exacte (nul-doorgang) inschakelmoment.

R

Schaalbaar & passend prijsmodel

  • Afhankelijk van het volume waarin de Unidix4 oplossing van waarde is voor uw organisatie, kan er een passende budgetoplossing gevonden worden. Ongeacht het aantal, de Unidix kan altijd ‘mee verhuizen’ naar een nieuwe (afdelings) lokatie!
R
  • Klik hier om te zien hoe unidixen samenwerken en gespreid inschakelen

De inrush current van computers en laptopadapters, ook  wel inschakelpiek genoemd, veroorzaakt een piekbelasting waardoor een 16A automaat een overbelasting signaleert en vervolgens uitschakelt. Dit probleem wordt door toepassing van de unidix4 opgelost.

We komen graag in contact met u.

Een gratis proefstelling behoort tot de mogelijkheden